Thursday, April 22, 2010 | By: Theye

melangkah keluar

aiyo dah berkurun abaikan blog nih..farzana! even u r the only person who read ur writing, dun let ur blog be negleted (huhu betul ker nih)..
ok ok ngau salah..kemalasan tahap giga lah skrg ni nak menaip
nak tebus balik?? eemm kt citer balik k..
ala2 jgnlah merajuk ooii :'akukah yg bersalah'

23 april 10
02;39
atas theye
dlm bilik

14 april 10
tamat exam, tamat program matrikulasi sesi 09/10
tp tidak semestinyer persahabatan kt akan berakhir,
quotes 'friendship are never be apart, maybe in distance but not in heart'
so walau kt disebabkan natural selction or artificial selection
selagi kt berjodoh insyaAllah kt bertemu

(wah is so not me when im talking by ssastera yg mcm sateriolo ni)

hari ni balik..eemm balik mn? balik rumahlah..tp bukan rumah sendiri, rumah yg dijadikan persenderian,hik3 ader ker istilah mcm tu ek?
hari ni balik rumah aufa (ex-classmate sem 1) dulu, lepak2 dulu agak2 dah puas melepak, baliklah rumah..boleh ek mcm tuh?ish3
parent xley nak amik ahri rabu coz ibu baru jer exam, so hari sabtu br ley amik
kisah ank balik pon pelbagai sejarah.. first cdgn mama pg balik naik bas, brg2 post
atas rasional perbelanjaan
ayah ckp ' duit utk tol, hotel, mkn, penat, tenaga n so on'
so dgn hati yg terpaksa direlakan, bersiaplah packing barang utk dipos, tp xpos lagi..ongkos enggak ada maa.. ibu xmasuk lagi.. tgh akhir2 pengajian mmg sengkek

kol kali kedua, ayah ank dtg amik, so cdgn brg2 tumpang kat pejabat pennyelia, hari ahad ayah dtg, amik kat rumah aufa,amiklah brg2

kol kali ketiga, duduk rumah aufa dgn brg2 sekali~
aiyo..mmg dasyat time tu..kereta waja rasa mcm tayar depan terjungkit!
nak membayangkan betapa berat n bnyknye rbrg ktrg!
setelah disumbat dan diperuk, akhirnye rtgglah 1/9 dr seat kt belakang tu utk si faz ni duduk
bersyukurlah dr duduk kat bumbung kan2

so pengajarannyer, lain kali dah tau nak balik tu bwlah brg balik rumah sikit2, n jgnlah bw brg mcm nak angkut satu rumah ni ke sana, bukan lama pon!
okk dah dpt pengajaran.


masa berikutnyer
so sekarg ni kat rumah, wat aper??
mcm besa, meneruskan tugas sebagai houselady, kakak yg membuli dan dibuli, extra jd dreba
insyaAllah my parent nak pg umrah 4 mei nih,
so segala urursan adik2 ni kakak yg brutal ni uruskan
termasuklah urusan amik n hantar dorg ke asrama (aiyo sjk biler dpt tender driver terhormatnih)

bermula dr skrg, kenalah mantapkan pemanduan, tp setakat ni drive masih di tahap yg mngerikan lagi, sbar jelah ek my papa, give me some time to improve, insyaAllah ill be expert!

emm xwat wish lagi ek..

to my rumate c2t232
baby n iza, moga kt bertemu lagi, bersyukur dpt rumate mcm korang yg memahami n melayani
moga kita akan ditemukan dan berjumpa dgn rumate mcm korang lagi
tp..korang jgnlah rindu2 faz ek!

to my classmate sem 2 h2t2b
teruskan usaha utk menggapai aper yg diidamkan, segala kenangan dan kenakaln yg kt dah lalui dpt dijadikan pengalaman dan pengajaran utk masa akan dtg
tolong jgn rindu2 faz

my very very good friends, my kak umi, aufa, kila (zygote),
susah senang kt dah lalui bersama

ok klu ader kerajinan citer lagi..
mcm seronok je tido! ya tido itu sesuatu yg menyeronokkan

03;05

dah mcm kanak2 rebana jer berkaler2

3 orang yang turut berfikir:

aufa said...

huhuuuhuh..
mlm ni.
ngn jujur n ikhlasnya,smbil tutup muka..
sy nurul aufa binti azis..
mngku rndu sgt2 nk bsing2 ngn farzana binti omar..
huhuhuh..
bla lg kta nk jmpa ek???

Theye said...

yer aufa..
ehem mmg ramailah yg rindu kat faz nih..taper rindu tanda syg kan2
haah biler nak jumpa aufa nih??
eemm faz pon rindu nak giler2 dgn aufa yg sememangnyer giler dlm mengayat nih..
hik3 ader jodoh smpai lah faz kat bumi sena tuh..

AthifahAmani said...

aiseh farz..igt zaman mengangkut satu rumah da lepas..haha..
aiyo...kesiannya waja tu..<--farz xkesian..huk3..
btw..slamat berceloteh kembali~ =)