Sunday, May 24, 2009 | By: Theye

~MATRIKULASI~

ditaip pd :
24 mei 09
5.25 ptg

wah2 finally ade gak kesempatan waktu nak menaip ni
heheeh diari jgn marah ek~
daftar 11 mei br hari ni dpt peluang nak menjenguk
well ni pon br habis kuliah xsempat naik room lagi

eehh first mmg sorry sgt coz xciter kisah kt sblm dtg ke sini
so klu nak story balik mmg lama n panjang
memandangkan ader bnyk kerja lagi n mandi n basuh baju pon xlagi
so dipendekkan citer ek

seminggu lepas daftar ktorg ader mggu pengurusan pelajar baru(MPBB)
ha time tu arr mmg rushing sgt
bnygkan mkn mlm pon sempat pukul 11.30 mlm
aii klu hari2 mcm tu mmg dah macam donut arr jawabnyer...

trademark si fasi ktorg tu ialah
"semakin hari semakin pelik"
ntah aper yg pelik xtau arr

yg sure first day dtg sinid ah sesat..
skrg pon klu nak cari bilik tutor boleh sesat gak!
ish2 farzana2 dah nak masuk 3minggu ni
perjalanan dr bilik ker dewan kuliah @ lab @ bilik tutor dlm 10 minit
so byangkan dr bilik kuliah nak rushing ker bilik tutor tu mcm mn speed yg perlu diguna

eemm nak citer paer lagi ek??td mcm bnyk

ha kawan2
mmg arr kat sini ckp mcm2 loghat!
rumate 2org kedah n sorg klantan
memuler semuanyer perlukan 2-3 saat utk memahamkan aper yg dicakap
tp skrg alhamdulillah skill comunication tu dah ader...
ha kt cuber gak ckp bhs kedah ni tp jd mcm bhsa siam!
siap kena betulkan lagi ish wat malu jer

yg seronoknyer rumate ader sawah padi kat umah
wah x sbr nak melawat sn
tp itu semua bergantung kepada kerja klu xbnyk
skrg ni pon ader 3 nota yg xsiap,
tutor yg xsemnpat semak n mcm2 lagi
huh ini rupenyer blajar
so kwn2 harap memahami klu kt xsempat mesej tu
bukan niatku nak melupakanmu (cewah ayat sedey)
tp mmg xsempat nak ingat pon



~KESAKITAN~

wah tajuk mcm suspen jer... relax farzana
senanyer nak share jer pasal muscle yg sakit ni
semalam kelas tutorial kt kena paksa join larian kesedaran kat kodiang sbgi wakil KMK
so dgn penuh semangatnyer
alhamdulillah dpt habiskan sejauh 9.7 km
ha terkejut x??? even kt sniri pon masih xpercaya lagi
n dpt no 14..heheheh tp xdpt hadiah pon
tp ttp syukur coz xwat kerja separuh jalan!

senanyer ygs edikit sebanyak membakar semangat ialah sindirin guys dr kolej pertanian
"mmg arr lari perlahan coz manik2 tudung tu berat sgt"
wah aper dia ingat org bertudung xley lari ker???
so dgn muke ryg terpaksa dibuat xsegan, kt pon terus potong n start joging..
n berapa lama xtau arr
yg pasti smpai ke akhirnyer laki yg duk sindir tu xberjaya memecut kt
alhamdulillah harap2 jd pengajaran kat dia n kter gak.....

so hari ni brulah terasa peritnyer larian smalam
muscle dr pinggang dan kebawah semua sakit ooo!!
mcm kejang pon ader gak
bayangkan nak pi panjat ke tingkat 3 pastu turun balik
berjalan lagi ke blok lain
huh mmg memerlukan kesabaran dan kekuatan
tp alhamdulillah Allah beri kekuatan utk melalui hari ini
insya-Allah kt akan cuber gagahkan diri lagi utk menghadapi hari esok!
demi ilmu..

so rasa mcm nak end kan jer
coz nak wat preparation utk macam2
yg pasti nak siapkan performence utk math tutorial
tulah RAJIN sgt, smpai latihan dlm tutor pon ley xwat
kenapa?? coz tersalah faham arahan..
coz tajuk yg disuruh wat tu xblajar lagi
so juz leave it
and finally kt diantara pelajar yg bertuah utk disemak kerja
so kenalah wat performence..

pengajarannyer utk survive ni jgnar rjdikan alasan xbelajar lagi
utk mengelak dr wat kerja
kt kenalah belajar dulu supaya senanang nak paham kuliah
n x arr terpinga-pinga!

nak wat pasal aper ek???
dlm fikiran ni terbayang timun!
so ingatkan nak citer pasal kebaikan timun jer
maklumlah dah lama xjumpa timun
rindu lak nak main ratah2 mcm kat rumah
so wat shbt2 ku klu rindu kat kiter...
poskan lah timun dlm seguni 2
ahakz...

senanyer utk perfomeance tu ley wat mcm2
and i will never and ever
let myself to be watched from other student
i am dancing or singging
so berckp jelah...
yg agak merunsingkan klu dorg xpaham

kat sini bebudak xpanggil farz,
tp fast!
so xper..farzana akan terus belajar and belajar

daa for now!~
dun worry i ll never let myself forget bout u diari






1 orang yang turut berfikir:

Tipah said...

wah kna naik tangga..
adess..kita da lupa la nak naik tangga..
hohoho..mentang2 duk apartment naik lif..
tp xpe..
demi jadi seorang dr..
kita da sedia untuk hadapi segala yg awk alami..
rushing??kita kan mmg slalu rushing..hehe~

p/s:fast..awk mmg farz dr dulu...ngeh3..