Thursday, April 23, 2009 | By: Theye

~The Sweets Day~

21 April 09

owh first skali, jgn arr slh tafsir naper letak s slps sweet tuh..
bukan sepatutnyer sweet jer ker???
eemm nampak na si farz ni somethingwrong ngan grammar dia nih
hik3
senanyer sweet tu kan gula2 so klu ader s means banyk arr guler2

hari ni hari test jpj motor ulangan utk bhgian 3!
adalah dlm 10 org jeyg wat ulangan!
maklumlah bak kater dorg bhgian ni senang jer senanyer
yg ramai org xlulus kat bhgian 2 jer, kat titi
so mcm mn farz ley ggl??
sebab careless n xberperasaan
so biler roda motor tu dah cecah garisan putih, kt yg begitu bijak tu
pg turunkan kaki!
terus dia bg FAIL!
so skrg dah xulang lagi kesilapan dulu!
senanyer xsure pon ader x turunkan kaki!
yg pastinyer....
at the end lulus gak akhirnyer dgn dicatatkan 2 kesalahan
  1. xmenggunakan gear dgn betul
  2. xingat arr
ok3 back to the main point!
memandangkan ulangan utk bhgian 3 ni adalah sesi ketiga
so nak tggu punyer arr lama...
cikgu yg mengajar motor tu pon pergilah bg gula2 kat setiap org!
"biar muker tu manis jer.." katenyer...
so dgn senang hatinyer kt pon amiklah bnyk3
boleh arr mkn smbil baca novel
klu x, mmg boring nak tunggu giliran!
tp xley arr tiap2 hari mcm tu..asyik mkn guler2 jer
nanti gula dlm darah naik!
so nak stabilkan balik, kenalah minum air masak bnyk2

tp sebenarnyer biler difikirkan blk, sejak abis sek ni
jarang mkn guler2, maklumlah dah xder masa nak pg kedai
memandangkan kedai jauh!
so perasaanyer dpt guler2 time dah besar ni..
xterkata, itulah nikmat!
sebab tu benda yg jarang dpt akan dihargai!
itulah manusia....atau secara tepat lagi KITERlah

finally lepas dah habis test dgn kejayaan membawa blk sijil P tuk motor
kt pon tnggulah kat bilik kuliah!
menanti sesiapa yg sudi hantar balik
reseki agaknyer...
cikgu tu pon bg lagi guler2 yg lebih kat sp yg ader kat situ
see dpt lagi guler2!

sementara menunggu tu pon
boraklah dgn org yg sebaya
ader yg dpt martrik tp smeuanyer dpt kat
peraklah, melaka or whatever
tp xder pon yg dpt kat chnaglun,kedah tuh
ish kt sorg jer student kat sn nih??
mmg bebetul jauh n terasing nanti!
tp xper... kena belajar hidup merantau
n berdikari, mungkin ader hikmahnyer nanti!

ok2 setelah lama gak menunggu finally ader gak org yg sudi hantar
hantar skali ngan student lagenda(aper tuh)
kolej swasta yg terletak dekat ..x tau
actually bru tau kewujudan kolej tu biler
singgah antar student tuh
n skali lagi dpt sweet, dreba tu bg
maybe nak habiskan stok kot!

huhuh hari ni banyk tol sweet
aper yg xsweet ek???
lambat masak, smpai ayah merajuk
pergilah dia gorang teur mata kerbau tu di saat
lemak cili api dah ank siap pon!
ish mmg tragis...
pastu mmg ayah xsentuh langsung cili api tu
smpi arr kt dah tido, brlah usik
(tau pon pasal tgk esoknyer dlm kuali dah licin)
hehehehe tulah merajuk lagi

xper2 pengajaran buat farzana
lain kali sampai tu even penat
pglah masak dulu
kesian org rumah berlapar!

~The End~

2 orang yang turut berfikir:

Wardah said...

wah...bangga ada kwn cam awk...memasak tuk family..
bila kita nak minat masak nih?!!!

farzana said...

tu namanyer dah mmg kena wat
coz mak kt kerja, so dah xder fmle kat umah
so kt pon kenalah masak
even cukup2 utk kenyangkan perut
maklumlah org bru blaja mcm kt
msk xpro sgt
xper kt yakin!
satu hari nanti biler awk dah muler masak
mesti masakan awk lebih sedap dr kt nih
coz kt mmg kurang sikit bakat dlm masakan!
satu masa nanti wa