assalamualaikum...
pada pagi2 yang penuh dengan kecerian dan menahan mengantuk ini..terasa nak berkongsi dan menyimpan satu resepi..
sup shitake + kentang
bahan-bahan
- 1btn kulit kayu manis, 1 kuntum bunga lawang bunga cengkih, 3 biji buah pegaga
- lada hitam 10 bji (ditumbuk)
- air 2 mug
- 2biji kentang (dipotong dadu)
- cendawan shitake (cendawan tiram tu....) dihiris dan direbus dan ditoskan
- 3ulas bawang merah dan 1 ulas baawang putih(ditumbuk)
- garam secukup rasa
bahan-bahan tambahan
(yang saya xletak)
fucuk, suhun, serbuk perasa
cara-cara
- tumis rempah beratus2, dan bawang
- masukan air,
- masuk kentang smpi empuk
- masuk shitake
- masuk lada hitam dan garam...
- rasa...
- dan makan..
nota tangan..
ni resepi kalau agak dah boring dengan cendawan goreng o goreng tiram.. agak2 ank berkuah sikit..silalah mencuba!
*eh?ada kentang lagi resepi kali nih?
4 orang yang turut berfikir:
serius cam sedap... nyum.. nyum....
silalah cuber..simple jer...kan2
asyik kentang je,xde benda laen ke.haha
ehem3..ni namanya kebetulan..
dh rezeki nakmkn kentang ahri nih..so..mkn jelah!!
bersyukur dgn apa yg ada!
Post a Comment