Sunday, March 20, 2011 | By: Theye

memori in langkawi

01:56
21 march 2011
meja study unisza

i do have memories in langkawi since i ever went there twice in my whole life....only juz for this tyme ( i hope)

naper yer tetiba teringt kisah nih??? sebabnyer..kawan2 baaru je balik dr langkawi...saat ni sy xikut serta disebabkan beberapa sebab yg menghalang..

1st time pegi, kecik lagi, ikut family day office ibu
tp saat yang kecil tu, xsemua benda mampu diingati
apa yang tanggal hanya memori di dalam bas
di saat seorg makcik yang tidak saya kenali mengofer roti sandwish!!! mmm yummy!
terigt dialog makcik tuh..
"lapar ker??? nak sandwish?"
dan..saya xingt tindakan sy ayng seterusnya...
lagi,,,,
kllu kat jeti tgk air yang hijau..
teringin sangat nak sentuh!
time tu tanya kt ibu, air laut tu boleh mandi x??? ibu ckp xboleh..
tertanya-tanyalah jugak kenapa..
dlm hati..teringin nak celup satu jari kt dlm laut tu...
nak tgk..ada x ikan jaws mkn..
hehehe tader kerja kan..

2nd tyme datang bawah matrix..
ada promosimatrikulasi
saat tu dttg dgn sahabat handai..mcm aufa, kak umi, muni, efa...dan kawan2 yang lain...
mmg seronok!
sebabnya.....
dpt shopping coklat!!!! lecturer bg masa nak berbelanja
so..amik kesempatan yang ada nak survey dulu semua kedai2 coklat..
kedai termurah yang sy pernah jumpa..

kinder bueno : 2kotak=rm 19.90
coklat bar besar: 3 bar= rm 15.00
camior ; 1 kotak = rm 1.20
coklat beryl's bottle : 2 botol=rm 19.90

terpulanglah klu kater tu mahal..bg sy..tu dh murah tuh
and..sy dh xingt kat mn kedai tuh..
sibuk berjalan smpi xsedar masuk kedai apa..
hheehe

sy masih ingt lagi..
kenangan bergambar dgn penguin dgn aufa dan kak umi...
kat depan aquaria terbesar tuh....
tp xdpt masuklah!!!
atas kekangan ekonomi dan masa...
(tpbab beli coklat..tade rpon kekangan ekonomi..pelik betul!)

hhhmm lepas nih..apa lak yer kenangan sy di langkawi..
mungkin ada, munngkin tidak!

sy nak highlightkan kat sini kenangan tu..
kadang org rasa biasa jer..
tp ia penting utk kita..
walau apa pon kenangan kite..
hargailah ia..
sebab..ia membuktikan yang kt punyai ingatan yang KUAT!!!
hehehe

(xder kerja pg post yg bukan2)

~Thend~

8 orang yang turut berfikir:

Nadhirah said...

hehe...nak celup satu jari dalam laut ye...ngap3! itan paush matan!
kn ada kte g jalan2 ngan pakcik makcik tehah.sampai bgambo xingat dunia.

Theye said...

dh besar nih..taulah..ikan paus dekat dgn jetilah...dia tkt dgn kapal besar!!!
ingt pasal berjalan dgn tehah..
tp xingt nak letak

Nadhirah said...

mana ada itan paush takot dgn jeti!!

Theye said...

yelah...dia tkt dgn jeti...
(pd pikiran ana lah)

Nadhirah said...

aiyo!! salah!!

Theye said...

tmpt yg rmi org..ikan paus o jaws takutlah!

Nadhirah said...

hish,mana ada.lagi la sonok sebab boleh makan free banyak2.

Theye said...

ish!!!xkan dia nak mkn jeti2 tuh..nnti perut dia sktlah...
kesian nnti masuk selumbar..hehehe