Wednesday, April 27, 2011 | By: Theye

hati dan diri

HATI: assalamualaikum DIRI, DIRI bz ker?

DIRI: eh HATI, xderlah bz..esok test hubungan etnik jer. mehlah duduk dekat DIRI

HATI: eh taper2, duk dekat dgn jantung ni pon dah okay. DIRI, HATI nak tanya sikit boleh?

DIRI: eh tanyalah..

HATI: DIRI sayang HATI x?
(mata HATI memandang ke bawah. kosong!)

DIRI: mestilah sayang...HATI tu sebahagian dari DIRI..DIRI xtau mcm mn hidup DIRI tanpa HATI

HATI: eemm HATI xtau nak cakap macam mana. tapi kan..HATI nak mintak tolong DIRI menjaga diri.

DIRI: kenapa ni sayang?
(kalau boleh dipeluk memang dah kena peluk HATI ni)

HATI: HATI eemm I dont know any word can describe my feeling right now. im juz sure that deep down inside, I feel im not protected!
(amik kau kan dah speaking)

(DIRI masih terpana sehingga sepatah perkataan pun tidak mampu dituturkan :first tyme dgr HATI skipping)

HATI: taderlah, mata DIRI meliar sana sini. kadang2 lidah tu menutur tanpa disusun. kadang2 HATI rasa makin jauh dgn DIRI, jauh dengan pencipta. hmph...mcm mn yer? HATI sedey jadi begini..

DIRI: eemm DIRI faham..maafkan diri yer.. HATI, DIRI minta HATI jaga cinta kita baik2 yer..

HATI: insyaALLAH klu kita sama2 pelihara, DIA turut menjaga kita. DIRI xmarah dekat hATI?

DIRI: tak sayang, kenapa mesti nak marah?

HATI: terima kasih DIRI...

*xder motif betul si penulis nih!aiyo!

2 orang yang turut berfikir:

unknown~ said...

ok i got ur point! insyaAllah aufa akn srh diri jaga diri spya hati jd sihat..insyaAllah

Theye said...

ni ayat faz tuk diri faz nih..hehehe