Sunday, April 24, 2011 | By: Theye

ITU

*pendeknye tajuk..bnyk boleh capslock nih..hahhaaaa*

dia pandang, kau pandang, dia benci kau mencari suka
ITU bukan suka, tapi perasan

dia gaduh, kau gaduh, dia diam, kau mencari gaduh
ITU bukan rindu, tapi boring

ditikam dan terus ditikam, ditolak dan diperkotak-katikkan
bibir tetap dikunci
ITU bukan sabar, tapi terlalu baik

meminta, meminta dan terus meminta, hati yang asalnya beku, menjadi cair
ITU bukan cinta, tetapi kasihan
(amboi!layaknya diri mempersoalkan)

alarm clock bingit kat telinga, ditutup. tanak jugak bangun, even matahari dah mula nak naik kepala, nak jugak tunggu morning call dari si dia-yang-tidak-boleh-disebut-nama,
ITU bukan rindu, tapi tabiat

dalam kepala kosong, namun masih mampu untuk melayan movie dan anime,
tahu petang ada killer paper, ditanya dan jawapannya
"kita belajar ni bukan untuk exam"
okay ITU bukan berani, tapi gila!

orang sibuk merehatkan otak,bertungkus lumus membuka kamus, menghafal format, mencari vocab baru, kau sibuk main taip2 coretan yang tak memberi manfaat
ITU bukan tenang, tapi xsedar diri
(goes to me)

ketika susah mencari, ketika senang dilupai
ITU bukan pentingkan diri tapi lupa diri

ketika diri dilimpah dengan pelrbagai cubaan yang memberat
ITU bukan kerana DIA melupakan kita, tapi DIA ingin menunjukkan betapa kita tidak boleh hidup tanpa DIA

~end~

4 orang yang turut berfikir:

cloud9 said...

hahah. oke.. beshh :)

Nadhirah said...

aiyo...marah nampak......

Theye said...

cloud9: well thanx.. tapi itulah..ada yanng lupa jugak nak tulis apa..

kakak: eh xder niat nak marah2 pon..betul!!!

Nadhirah said...

hik3,nanti helmet tembikai kena makan!