Wednesday, April 20, 2011 | By: Theye

I wish today is SELASA

08:03
21 april 2011

saat mata terbuka. syiling tepat kupandang...
terus hatiku berkata-kata

"kan bagus kalau hari ni SELASA"

okay2..sejarah silam..

minggu ni study week.. so faham2lah.. kalau boleh nak manfaatkan masa sedasyat2nya dgn buku..
tu niat di hati yer.. tapi amalan...wat x ikut niat tuh???
(tangan dibahu mata ke atas)

mlm isnin, (hari ke-2 study week)
dh mengantuk dah pukul 10..taper2 thn sikit jer lagi study..
tiba2... berkumandang suara housemate

"jom tgk movie sambil makan2"

rasanya xyah bgtau apa jwpnnya.. dan akhirnya ras mengantuk itu hilang dan..smpi ke pagi esoknya xkunjung tiba..
as conclusion xtido mlm..

selasa(hari ke-3 study week)
klu mlm xtido...mcm mana keadaan disiang hari???
bg siapa yang xpernah ada pengalaman..
meh nak cerita..
confom badan letih! n xboleh belajar pon!
niat hati bru je nak bukak ekonomi hari nih..
okay dr pg lepas beli mknn n kemas terus tido!
petang berjalan..
so... mmg xstudy lah kan2...

hari ni bila terjaga.....
" Iwish today is SELASA"

eh ello myself!!! ko ingat dengan wish2 tu bolehlah SELASA tu datang terkedek-kedek jumpa ko balik..lalui n jalani smula hidup ko? xingat yer teka-teki imam Ghazali..

"antara yang paling jauh sekali dgn manusia adalah masa yang telah berlalu.."

xkiralah nak pg naik jet o keta kebal..xkan dapat balik hari SELASA 20 April 2011
so skrg? nak menyesal? silakan..ada sapa nak larang? mmg tader..tapi..apa ko dapat bila nyesal?
(tangan ke atas mata di bahu)

so..buang yang keruh ambil yang jernih

" DIAlah yang menjadikan malam bagimu agar kamu beristirehat padanya dan menjadikan siang terang benderang. Sungguh yang demikian itu terdapat tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang mendengar" surah Yunus-67

okay..nak bg alasan siang xcukup nak study..fine! naper xtido awal n bgnlah dlm pukul 3 ker?? so mulakan hari mu dengan senyuman =)
(patutnya mulakan harimu diawal waktu)

alang-alang tu..boleh wat tahjud

Solat malam adalah solat yang penting antara solat-solat sunat yang lain. Rasulullah S.A.W pernah ditanya, “Solat apakah yang paling utama selepas solat lima waktu?” Beliau menjawab dengan tegas, “Solat malam!” (Hadis Riwayat Muslim).

hhmm ni kisah aku ass food technology semester 2! so..jgnlah bandingkan aku dengan my snior o student2 coarse lain mcm medic ker, kontemporari islam ker... sebab..aku adalah aku kan2..
tapi mcm mn pon,..tetap kena tido kan!

so.. ada akal fikirnyer...





2 orang yang turut berfikir:

Nadhirah said...

ohoi,mana dapat ayat *tangan ke bahu mata ke atas* tu?ayat yg kakak selalu guna lak tu!!

Theye said...

tu mmg ayat snetap mek naklah..afdlin shauqi ajar..